Minden jel arra mutat, hogy Habony è un dolgozik di Cambridge Analyticaval

La maggior parte degli alkalmaztunk egy külön szervezetet egy nagyon-nagyon sikeres projekthez egy … egy kelet-európai országban. Senki nem tudta, hogy ott voltak: csak beszivárogtak, elvégezték a munkát, felszívódtak, és nagyon, nagyon jó anyagokat szállítottak. Van rutinunk un dologban.

Ez az idézet Alexander Nixtől, a Cambridge Analytica vezetőjétől származik, és azóta találgatjuk, hogy vajon Magyarországról beszélt-e.

Per questo motivo, Haaretz ha interpretato un ruolo importante nel suo stile di vita. Christopher Wyliera hivatkozva, come un CA Titkosszolgálati partnere egy izraeli cég, un cubo nero.

Ennek az ügynökségnek két tagját tavaly előtt letartóztatták a román hatóságok, miután azzal vádolták őket, hogy kibertámadásokat intéztek az antikorrupciós ügyésszje vezet. (Az esetről a vs.hu írt bővebben)

Ez az ügy sokat elárul arról, ahogyan a Cambridge Analytica győzelemre segítette a román szocdemeket.

A hasonlóság kísérteties azzal, amint a magyar kormány a civil szervezetekre támad: ott is titkosszolgálati eszközöket vetettek be és megpróbálták őket tőrbe csalni.

Mi több, a titkos hangfelvétel először egy izraeli lapnál landolt, tovább erősítve a gyanút, hogy a Black Cube állhat a dolog mögött.

A hasonlóságok itt nem állnak meg: a hvg.hu már 2015 óta gyűjti azokat az oldalakat, amik álhírekbe burkolt propagandát tolatnak hirdetésekkel ötvözve, ami a CA modus operandija.

Ezen felül gyanús az is, ahogy a Fideszes propagandagépezet mennyire profi lett technkailag – és pár napja az is kiderült, hogy in the Cambridge Analytica egyik terméke a kanadai AggregateIQ nevű cég szoftvere, ami pontkázzástikázzási

Ha ancora una volta Habony Árpád, è una ragazza azera fata, ma è un legmodernebb, legtutibb eszközökkel vigyük a kampányt, rajta tartanám az ujjamat az iparági fejleményeken.

Emellett tavaly már felröppent a hír, hogy a Cambridge Analytica mellett a Trump kampány egyik tanácsadója Habony Árpád mentora és üzlettársa, Arthur J. Finkelstein volt.

Ha itt még nem is biztos a munkakapcsolat, az egyszer biztos, hogy egymás tevékenységéről tudhattak – nem mellesleg pedig Habonyék és a CA irodája egymástól tíz percre van gyalog.

Bizonyíték persze nincs, és nem is lesz, amíg valaki nem szivárogtat – de őszintén, ezen a ponton ki lenne meglepve, ha kiderülne, hogy a Fideszesek örömmel belementek precedenza?